loading...
روستای شهید پرور پوده
احمدرضا بازدید : 155 شنبه 25 خرداد 1392 نظرات (0)

منشأ 80% از بیماریهای انسان آب ناسالم است. سالانه حدود شش میلیون کودک در جهان جان خود را بر اثر بیماریهای ناشی از آب ناسالم از دست می دهند. آب آشامیدنی قابل شرب آبی است که بی رنگ، بی بو،گوارا و عاری از فلزات سنگین و میکروارگانیزمهای بیماری زا باشد.

معمول ترین شکل بیماری وابسته به آب ، بویژه آن شکلی که سبب آسیب بیشتری در مقیاس جهانی می‌گردد، شامل بیماریهایی است که با آب آلوده به ادرار و مدفوع انسانی، منتقل می‌شوند. آلودگی به این بیماریها ، زمانی اتفاق می‌افتد که ارگانیسم بیماری زا به آب راه ‌یابد و این آب توسط فردی که به بیماری مصونیت ندارد مصرف ‌شود. از عمده ترین بیماریهای این دسته ، وبا ، حصبه یا تیفوئید ، پاراتیفوئید ، هپاتیت های مسری ، ژیاردیانیز ،لپتوسیپروسیس ، تولادمیا ، اسهال میکروبی و غیره هستند که یک مسیر از انتقال مدفوع تا خوراک داشته و بروز آنها بطور همزمان ، بین افرادی که از یک منبع آب استفاده کرده اند مشخص می شود. 

بیماریهای حاصل از آب ناسالم به تدریج و به مرور زمان گریبانگیر انسان می شوند.بیش از 700 نوع ماده شیمیایی مضر در آب کشف شده است که 78 نوع از آنها در آب های لوله کشی شهری دنیا شناخته شده اند، از این تعداد 31 مورد آنها سرطان زا هستند و 40 مورد باعث بیماریهای کبد، کلیه، عروق و بیماریهای عصبی می شوند. که در ذیل به برخی از آنها اشاره می کنیم:

کلر باعث مشکلات کبدی، کلیوی، سیستم اعصاب مرکزی و افزایش خطر سرطان می شود. هنگامی که کلر به عنوان گندزدائی کننده  در تصفیه آب به کار می‌رود، در اثر ترکیب کلر با مواد آلی مثل اسید هیومیک تولید تری‌هالومتان‌ها THMs یا هالوفرم‌ها را می‌نماید، تری‌هالومتان‌های اصلی عبارتند از: کلروفرم (CHCL3)، برمودی کلرومتان (CHBrCL2)، دی‌برموکلرومتان (CHBr2CL) و برموفرم (CHBr3) . شواهدی در دست است که این ترکیبات خاصیت سرطان‌زائی دارند، که برای سلامتی انسان‌ها جداً زیان‌بخش تشخیص داده شده‌اند. در شکل تصفیه آب به‌صورت رایج این‌گونه مواد همچنان در آب باقی می‌مانند و کلر اضافی باقی‌مانده نیز اثر زیان‌آور خود را بر سلامتی انسان‌ها وارد می‌سازد.

نیتریت باعث بیماریهایی از جمله اختلالات خونی، خطر سقط جنین، افزایش خطر سرطان و بیماریهای تیروئید و دیابت می شود. نیترات یک تهدید بالقوه سلامتی به خصوص برای نوزادان است، چرا که باعث بیماری به نام "متهوگلوبینمی" یا "سندروم نوزاد کبود" می شود. هنگامی نیترات با خوردن غذا و نوشیدن آب وارد بدن می‌گردد، در روده به نیتریت بدل می‌شود، و بعد در خون با هموگلوبین (پروتئین ناقل اکسیژن در خون که رنگ سرخ ناشی از آن است) ترکیب و متهوگلوبین را ایجاد می‌نماید، و به این ترتیب توانایی انتقال اکسیژن خون کاهش می‌یابد.

آب حاوی محلول نمک‌ها و فلزات زیان‌آور، که میزان آن با رسانایی الکتریکی و مجموع جامدات محلول، مشخص می‌گردد، متابولیسم سلولی و سوخت و ساز سلول‌های بدن انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و دررسیدن غذا و اکسیژن کافی به نسوج و بافت‌های بدن اختلال ایجاد می‌نماید. این اختلال به‌صورت خستگی مفرط، ناراحتی‌های پوستی، ضعف در عضلات بدن، سردرد و... ظاهر می‌گردد. مواد زائد آب در سیستم گردش خون به‌صورت رسوباتی در جداره رگ‌ها باقی می‌مانند و موجب تصلب شرائین، فشار خون، کاهش کارائی کلیه‌ها و کاهش ترشحات مفید غدد بدن و نهایتاً سکته‌های قلبی، مغزی و سایر عوارض خطرناک می‌گردند.

ج) فلزات سنگین از طریق نفوذ پساب صنعتی در آب آشامیدنی به انسان منتقل میشود فلزات سنگین با توجه به توسعه شهرنشینی و صنایع که منجر به افزایش میزان فاضلاب و پساب تولید گردیده است، عمدتا از طریق دفع نادرست و غیربهداشتی فاضلاب شهری و پساب صنعتی وارد محیط زیست می گردند. فلزات سنگین شامل سرب، جیوه، روی، نیکل، کرم، کادمیوم و غیره میباشد. وجود فلزات سنگین در غلظت بیش از استاندارد در آب شرب باعث عوارض مختلف نظیر مسمومیت، حساسیت شدید، ضایعات کروموزومی، عقب افتادگی ذهنی، فراموشی، پارکینسن، سنگ کلیه، نرمی استخوان و انواع سرطان ازجمله سرطان پروستات میگردد. 

میکروارگانیزم های بیماری زا از طریق نفوذ فاضلاب انسانی در آب آشامیدنی به انسان منتقل می شوند. از جمله این امراض می توان وبا، حصبه، اسهال میکروبی و خونی، هپاتیت، سل، دیفتری، انگلهای خونی و کبدی را نام برد. عوامل بروز این بیماریها که شامل تک یاخته ها، ویروس ها، باکتری ها، کرم ها و انگلها می باشند، از طریق نفوذ فاضلاب در آب آشامیدنی به انسان منتقل می شود. بیماری های ناشی از آب آلوده سالانه نزدیک به یک میلیارد انسان را در روی کره زمین مبتلا می کند و باعث مرگ حدود 10 میلیون نفر می شود.

آرسنیک مشکلات پوستی، سرطان و اختلالات گردش خون را به بار می آورد.

آترازین تومورهای سینه، مشکلات تولید مثل و مشکلات سیستم گردش خون را بوجود می آورد.

لیندان تأثیر منفی بر روی کبد، کلیه، اعصاب، سیستم ایمنی و سیستم گردش خون می گذارد.

برومات و بنزن هر دو سرطان زا هستند.

آلومنیوم باعث آلزایمر و نارسایی کلیه می شود.

کلرید موجود در آب تأثیر بسیار مخربی در رشد مغزی کودکان دارد.

تنها 30% از آب های جهان شیرین هستند و مقدار بسیار ناچیزی از آن آب سالم و در حد استانداردهای جهانی است. آلودگی رودخانه ها و آب های زیر زمینی توسط سموم کشاورزی، فاضلاب مراکز صنعتی و شهری از منازل گرفته تا پسابهای بیمارستانی، پوسیدگی و نشتی لوله های آب شیرین و فاضلاب ها امکان آبرسانی (آب سالم) را در تمامی دنیا تقریبأ غیر ممکن ساخته است.

نکات مهم:

استفاده دائم از آبهای معدنی ضمن تخریب بخشهایی دیگر از بدن انسان به دلیل بالا بودن املاح طبیعی در آن و نقل و انتقال آن با ظروف پلاستیکی که از آن سمومی مانند       Dioxin  و phenol-A Bis  آزاد شده و وارد آب می شوند خود به بروز انواع سرطانها که شایع ترین آنها سرطان سینه در  بانوان و سرطان پروستات در آقایان است منتهی می شود. به همین دلیل اکثر تولیدکنندگان آب آشامیدنی بطری شده و آب معدنی در تمام دنیا، به استفاده از سیستمهای تصفیه آب روی آورده اند.

جوشاندن آب فقط می تواند به از بین بردن بعضی از باکتریها و انگلها منجر شود. آلودگیهای اصلی مانند نیترات، نیتریت یا آرسنیک به هیچ وجه با جوشاندن از بین نمی روند و به دلیل تبخیر شدن آب خالص آنچه باقی می ماند آلایندگی بیشتر با درجه خلوص بالاتر آلودگی است، و چون این بار با بی احتیاطی مصرف می شود باعث بروز بیماریهای افزونتر می گردد.

احمدرضا بازدید : 126 چهارشنبه 01 خرداد 1392 نظرات (0)

 

بخش بیرونی استخوان بسیار سفت و متشکل از املاح معدنی و مواد آلی است. سرطان استخوان از سنین شیرخوارگی تا سالمندی می تواند ایجاد شود و سبب فلج عضو و یا مرگ فرد مبتلا شود.

 

متاسفانه سرطان استخوان اکثرا در گروه سنی نوجوان و جوان و بین 10 الی 30 سالگی شایع می باشد. نسبت ابتلا در دختران و پسران مساوی می باشد. شایع ترین محل بروز تومور در اطراف زانو، اطراف شانه و لگن خاصره می باشد.

 

 

علل سرطان‌ استخوان

اگرچه متخصصین مطمئن نیستند چه عواملی باعث بروز سرطان استخوان‌ می‌شوند، ولی تعدادی از عوامل ممکن است خطر بروز بیماری را افزایش دهند.

این سرطان‌ها اغلب در کودکان و بزرگسالان جوان اتفاق می‌افتند، خصوصا آن هایی که تحت درمان های رادیوتراپی و شیمی‌درمانی برای سایر بیماری ها می باشند.

بزرگسالان مبتلا به بیماری پاژه (یک وضعیت غیرسرطانی که با تولید سلول‌های استخوانی جدید، غیرطبیعی مشخص می‌شود) در معرض افزایش خطر سرطان استخوان قرار دارند.

تعداد کمی از سرطان های استخوان مربوط به عوامل ارثی می باشند.

 

 

علائم و نشانه‌های سرطان استخوان

علایم وابسته به محل و اندازه سرطان متغیر می باشد. علائم سرطان استخوان با گذشت زمان وخیم تر می شوند.

درد شایع ترین علامت سرطان استخوان است.

تومورهایی که در مفاصل یا نزدیک مفاصل بوجود می‌آیند، باعث ایجاد ورم و یا حساسیت در ناحیه مبتلا می شوند.

سرطان استخوان باعث اختلال در حرکات طبیعی استخوان ها شده و استخوان ها را ضعیف می کند. گاهی باعث شکستگی استخوان ها نیز می‌شود

علایم دیگر شامل خستگی، تب، کاهش وزن و نازک شدن جدار استخوان و خوردگی استخوان، کم خونی و ضعف عمومی، براق شدن پوست در سطح تومور است.

ولی هیچ کدام از این علایم، علامت قطعی سرطان نیستند. آنها ممکن است به علت شرایط غیرخطرناک دیگر نیز ایجاد شوند. لذا باید حتما توسط پزشک بررسی شوند.

 

 

تشخیص سرطان‌ استخوان

جهت تشخیص سرطان استخوان، پزشک سؤالاتی در مورد تاریخچه پزشکی، خانوادگی و شخصی بیمار می‌کند و هم‌چنین یک معاینه کامل از بیمار به عمل می‌آورد

جراح ممکن است بیوپسی (نمونه‌برداری) سوزنی یا بیوپسی برشی انجام دهد.

هنگام بیوپسی سوزنی، جراح یک سوراخ کوچک در استخوان ایجاد کرده و یک نمونه از بافت تومور را با وسیله‌ای مثل یک سوزن برمی‌دارد.

در بیوپسی برشی، جراح، تومور را بریده و نمونه ای از بافت را برمی‌دارد.

پزشک متخصص آسیب شناسی، بافت را جهت تعیین سرطانی بودن آن مورد آزمایش قرار می‌دهد.

 

 

درمان سرطان استخوان

انتخاب روش درمان بستگی به نوع، اندازه، مرحله سرطان، سن و سلامت‌ عمومی بیمار دارد.

جراحی اغلب اولین انتخاب درمانی می‌باشد، اگرچه گاهی اوقات قطع کردن عضو لازم می‌باشد.

در شیمی‌درمانی، جراح تنها قسمت سرطانی استخوان را بدون قطع عضو برمی‌دارد و به جای قسمت سرطانی، یک وسیله مصنوعی (پروتز) قرار می دهد.

شیمی‌درمانی و رادیوتراپی ممکن است به تنهایی یا همراه با هم استفاده شوند.

 

 

جلوگیری از سرطان استخوان

با توجه به اینکه علت اصلی ایجاد سرطان استخوان ناشناخته است، به نظر می رسد نتوان از ابتلا به آن پیشگیری کرد، ولی اجتناب از اشعه (مثل رادیوتراپی) و برخی مواد شیمیایی خاص که در ایجاد تومور های استخوان موثر شناخته شده اند (عدم تماس با ترکیبات رادیواکتیو و هسته ای) از ابتلا به سرطان استخوان جلوگیری می کند.

 

 

تغذیه در سرطان استخوان

با توجه به بیماری بدخیمی که این بیماران دارند و این که دوره های سنگین شیمی درمانی باعث کاهش محسوس اشتها و حالت تهوع و استفراغ می گردد، این بیماران مقدار زیادی از وزن و انرژی خود را از دست می دهند.

در کنار آن انجام عمل های جراحی سنگین به همراه مصرف آنتی بیوتیک های قوی و طولانی مدت، به این مشکل تغذیه ای بیشتر دامن می زند.

در نتیجه این بیماران و به خصوص خانواده ها، نگرانی شدید از لاغری مفرط داشته و در صدد رفع آن می باشند.

توصیه می شود بیماران را تشویق به خوردن غذاهای سالم و طبیعی و راحت الهضم کرد و از خوردن مواد غذایی سنگین و پر چرب و یا انواع ترشیجات و ادویه ها بازداشت.

همچنین بهتر است مقدار هر غذا در هر وعده کم شود، ولی تعداد وعده های غذایی را افزایش دهیم. نوشیدن هر گونه مایعات اعم از آب، چای، دوغ و نوشیدنی های بدون گاز دیگر توصیه می گردد.

درباره ما
Profile Pic
سلام. خوش امدید. با ما در ارتباط باشید از طریق: 1.poodeh.village@yahoo.com 2.عضویت در وبلاگ 3.عضویت در خبرنامه 4.پیام رسان50002060121314 5.نظرات وبلاگ
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    ایا به ادامه ی روند پرداخت یارانه به شیوه ی فعلی موافقید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 119
  • کل نظرات : 38
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 26
  • آی پی امروز : 136
  • آی پی دیروز : 72
  • بازدید امروز : 197
  • باردید دیروز : 178
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 523
  • بازدید ماه : 498
  • بازدید سال : 6,685
  • بازدید کلی : 93,165
  • کدهای اختصاصی